Verzorging

Verzorgen van uw nieuwe pomsky puppy

U heeft besloten een pomsky puppy aan te schaffen en neemt hem / haar mee naar huis. Dit is een zeer stressvol moment voor de puppy, ze zijn dan extra gevoelig (net zoals een mens in een stressvolle situatie) hou dus aub rekening met de tips op deze pagina.

pomsky puppy
© www.pomsky.be

Ophalen van uw pomsky puppy

Haal uw pomsky puppy bij voorkeur zo vroeg mogelijk af van bij de kweker (in de morgen of vroege middag). Zo heeft de pup nog de tijd om aan zijn nieuwe omgeving te wennen voor deze moet gaan slapen

Wanneer u de pup vervoert zal hij waarschijnlijk hijgen (dit is normaal). Neem de pomsky pup bij voorkeur niet op de schoot, maar leg hem op de bodem van de wagen (zo laag mogelijk) want daar is het het koelst. Ook zullen ze zo minder snel wagenziek worden. Indien de rit langer duurt dan 2 uur, laat hem dan even zijn behoefte doen en geef hem wat te drinken.

Rij rechtstreeks naar huis, de puppy heeft al stress genoeg, geef hem geen onnodige stress door te stoppen bij vrienden of familie om hem voor te stellen. Eens hij thuis is, zorg dan voor een rustige omgeving en laat hem rustig aan alles snuffelen om zijn nieuwe omgeving te ontdekken.

Bij thuiskomst met uw pomsky puppy

Indien u de pup in uw handen neemt (enkel als het noodzakelijk is!) dan hoort het zo:

Plaats de ene hand onder de romp van de pup en de andere onder zijn borstkas. Til de puppy met beide armen op!

Indien u al een hond heeft, laat deze dan buiten kennismaken met uw nieuwe pomsky puppy en laat ze samen naar binnen gaan.

Zorg dat er altijd toezicht is van de pup! Indien dat niet mogelijk is, stop deze dan veilig in een kennel.

Puppies hebben veel rust nodig, laat uw kinderen dus ook niet constant met de pup spelen. Beperk het tot 2 of 3 sessies van maximum 30 minuten per dag. Veel slaap en rust zijn een must tijdens de eerste dagen!

Een pup van 8 weken moet zeker 4 keer per dag een beetje eten. Geef de pup de eerste dagen dezelfde voeding als bij de fokker, indien u op ander eten overschakelt doe dat dan na een week en meng het met de oude brokken gedurende een week.

De eerste avond is de moeilijkste, de pomsky pup mist zijn bekende omgeving en is droevig door het plotse afscheid met zijn moeder, broertjes en zusjes. Hij is dus erg eenzaam, u zet hem dan best, indien mogelijk, de eerste nacht in een kennel in uw slaapkamer. Plaats de kennel de volgende dagen steeds verder weg, tot zolang hij op de plaats slaapt die u wil. Indien dit niet mogelijk is, leg dan een kledingstuk van u bij de pup zodat hij tenminste uw lichaamsgeur kan ruiken, dat stelt hem gerust.

Een pup kan zijn plas niet lang inhouden. Wanneer de pup drinkt of wakker wordt vanuit zijn slaap, dan zal hij vrijwel onmiddellijk moeten plassen. Ga daarom dus direct met hem of haar naar buiten, om te tonen waar hij dit wel mag doen. Na een tijdje zal uw pup zindelijk zijn. Ook nadat de pup gegeten heeft zal deze haar behoefte moeten doen, herhaal dan de vorige stap.

Nog vragen? Bekijk onze FAQ eens voor bijkomende informatie.

Wij wensen u van harte succes met de aankoop en de verzorging van uw pup!

Sharing is caring!
Share on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 + 2 =